Welke buitenkook producten? - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud
Welke buitenkook producten heb je nodig?
Je hebt besloten om buiten te gaan koken en wilt hiervoor spullen gaan aanschaffen. Maar welke buitenkook producten heb je dan nodig?
In hoofdlijnen zijn er twee richtingen te onderscheiden. Je kunt koken met een driepoot of koken met een kookkachel. Beide methoden hebben hun voor en nadelen. Meer informatie hierover is te lezen op onze pagina "Buitenkoken? Zo doe je dat!". Als je een keuze maakt voor een driepoot, dan kun je in de webshop bij "Driepoten" een ruim assortiment van verschillende driepoten vinden. Kies je ervoor om te koken met een kookkachel, kijk dan bij de "Kookkachels".


Welk formaat past bij jou?
Nadat je gekozen hebt voor de driepoot of de kookkachel komt de keuze voor het formaat naar voren. Dit hangt grotendeels af van de maximale grote van de groep waarvoor je de kookspullen wilt gebruiken. Bedenk altijd dat je in een grotere ketel wel voor minder mensen kunt koken maar in een kleine ketel nooit voor meer mensen. Hou de keuze voor een ketel daarom ruim aan.

In de onderstaande tabel staat een overzicht waarin je een link vindt tussen het aantal personen en de maat van de kookketel. Aan de maat van de kookketel kun je zien welke driepoot of kookkachel daar het beste bijpast. Heb je eenmaal een keuze gemaakt voor de maat van de kookkachel, kies dan een bijpassende paellapan, wokpan of grillplaat om je set compleet te maken.
Aantal personen:
Minimale grootte Kookketel
Diameter kookkachel:
Minimale lengte driepoot:
- 0 t/m 4 personen
6 liter ketel of 8 liter ketel
31 cm doorsnee
alle driepoten
- 5 t/m 8 personen
13 liter ketel
36 cm doorsnee
alle driepoten
- 8 t/m 16 personen
20 liter ketel
39 cm doorsnee
vanaf een lengte van 1,60 meter
- 16 t/m 25 personen
30 liter ketel
42 cm doorsnee
vanaf een lengte van 1,60 meter
Vuurplaats of Vuurschaal?
Is je keuze gevallen op een driepoot dan is de vraag of je beschikt over een vuurplaats of dat je deze nog wilt aanleggen. Heb je geen vuurplaats dan is het aanschaffen van een vuurschaal handig. Zo hou je het terras netjes. In onze webshop hebben wij verschillende vuurschalen met verschillende afmetingen.

Kies de juiste accessoires bij je kookkachel of driepoot
Verder vind je onder de accessoires nog verschillende bijpassende producten. Van tafelketels, het vroegere bord op tafel wat nu vaak als sauskommen wordt gebruikt, tot en met verschillende opscheplepels in bijpassende emaille stijl. Vergeet de aanschaf van een houten lepel nooit. We hebben deze op verschillende lengtes afhankelijk van de grote van uw ketel waarin je wil roeren. Roerlepels van deze lengte vind je niet in de Nederlandse winkels. Deze zijn veel te kort en niet geschikt om te roeren in de kookketels.
Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud