Wat kun je buiten koken? - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud
Wat kun je allemaal buiten koken?
Dat is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. Al gauw ben je geneigd te antwoorden "Wat niet"? Dat is waar natuurlijk, maar dat begrijpt iedereen wel. Wat binnen op een fornuis gemaakt kan worden kun je veelal buiten op een vuur ook maken. En soms zelfs meer.
Waarom zou je dan buiten gaan koken als je alles binnen tot je beschikking hebt? Is dat niet veel handiger? Waarschijnlijk wel. Toch is er een wereld van verschil tussen beide mogelijkheden.

Het is de beleving die het grote verschil maakt
We noemen buitenkoken niet voor niets een beleving. Het heeft te maken met sfeer. Door samen te werken, samen te genieten, tijd voor elkaar te hebben ontstaat er een sfeer van genieten. Genieten in de buitenlucht met een romantisch tintje.

Vuur fascineert & verbindt!
Iedereen staart in het vuur omdat het aantrekt, de likkende vlammen onder de pot of het kampvuur van na het koken. Het verdrijft de kilte op een koelere avond. Vaak komen gesprekken op gang waar je normaliter niet zo gauw aan toe komt.

Buiten koken kan met een grote of kleine groep. Buren, gezin, familie, vrienden of verenigingen kunnen door buiten te koken elkaar treffen buiten de waan van de dag. Of gewoon met z'n tweeën. Buiten smaakt alles beter!


Welk gerecht voor welk gezelschap?
In de winter maken we meestal andere gerechten dan in de zomer. Tijdens een lekkere herfstmiddag kun je na een wandeling natuurlijk de driepoot neerzetten en warme chocomel maken of wat denk je van zelfgemaakte gluhwein? Stoofpotten, soepen en verwarmende curry's of een echte Goulash? In de heksenketel kun je veel varieren,

Op de bakplaat van de kookkachel maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten klaar. Of wok ook eens een eenpansgerecht op de kookkachel.
Ook een Spaanse Paella is een heerlijke keuze. In de webshop hebben wij diverse paellapannen op vooraad,
Ieder heeft zijn eigen rol
Met de hele familie, van groot naar klein, gaan we dan aan de slag. Eten kopen, houtsprokkelen, vlees marineren, groenten snijden, iedereen doet wat hij kan. En als de voorbereidingen zijn gedaan, kan het vuur aangestoken worden. De ketel gaat boven het vuur en langzaam verdwijnt alles in de juiste volgorde in de pan. Ettelijke uren later is de stoofpot klaar en gaan we met elkaar aan tafel. Het is dan inmiddels uren later als we uitbuiken rond het vuur en praten we na over deze mooie en gezellige dag. Vaak eentje om nooit te vergeten en een hoogtepunt in de vakantie. Een belevenis!
Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud