Voorgerechten - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud

Wat is jouw favoriete voorgerecht?
Bij de voorgerechten beginnen we met de Hongaarse Goulashsoep. Een lekkere soep van uit de Balkan. Natuurlijk kan elke soep gemaakt worden in de kookketels van Jansen & Jansen. Proef de verrassende smaak als je deze op open vuur bereidt. Van snert tot kippensoep, elke soep is mogelijk.



Peer met Gorgonzola van kersen rookplank



Peer met Gorgonzola van kersen rookplank uit de oven.



Een overheerlijk recept van rookplankje
‘Sucré salé’ noemen de Fransen het en in Italië heet deze smaakcombinatie ‘sale dolce’.
In dit gerecht komen zoet en zout prachtig op de rookplank bij elkaar.
Zijdezachte gorgonzola, fris-zoete peer en een krokantje van walnoot… krijg jij al trek?
4 personen, voor-of nagerecht, vegetarisch.
Benodigheden
 1x Cherry Rookplank
 fruitlepel met kartelrandje
Ingrediënten
 2 eetrijpe peren zoals Doyenné du Comice
 50 gram gorgonzola dolce
 eetlepel honing
 4 gepelde walnoten
 takje munt
 citroensap
Bereiding
Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Was de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met het fruitlepeltje en snij een klein plakje
van de peer zodat ze recht blijven liggen.
Wrijf het vruchtvlees van de peer lichtjes in met het citroenpartje om verkleuring te voorkomen.

Bovenstaande rookplankjes zijn verkrijgbaar in onze webshop set van 2 stuks voor € 9,95.

Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud