Wat is jouw favoriete voorgerecht?
Bij de voorgerechten beginnen we met de Hongaarse Goulashsoep. Een lekkere soep van uit de Balkan. Natuurlijk kan elke soep gemaakt worden in de kookketels van Jansen & Jansen. Proef de verrassende smaak als je deze op open vuur bereidt. Van snert tot kippensoep, elke soep is mogelijk.

Peer met Gorgonzola van kersen rookplank
Peer met Gorgonzola van kersen rookplank uit de oven.
Een overheerlijk recept van rookplankje
‘Sucré salé’ noemen de Fransen het en in Italië heet deze smaakcombinatie ‘sale dolce’.
In dit gerecht komen zoet en zout prachtig op de rookplank bij elkaar.
Zijdezachte gorgonzola, fris-zoete peer en een krokantje van walnoot… krijg jij al trek?
4 personen, voor-of nagerecht, vegetarisch.
Benodigheden
1x Cherry Rookplank
fruitlepel met kartelrandje
Ingrediënten
2 eetrijpe peren zoals Doyenné du Comice
50 gram gorgonzola dolce
eetlepel honing
4 gepelde walnoten
takje munt
citroensap
Bereiding
Leg de kersen rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Was de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met het fruitlepeltje en snij een klein plakje
van de peer zodat ze recht blijven liggen.
Wrijf het vruchtvlees van de peer lichtjes in met het citroenpartje om verkleuring te voorkomen.
Bovenstaande rookplankjes zijn verkrijgbaar in onze webshop set van 2 stuks voor € 9,95.