Hoofdgerechten - Jansen & Jansen Buitenkoken

Ga naar de inhoud
Als hoofdgerecht lijkt het ons goed om te beginnen met een Hongaarse Pörkölt. Het land staat bekend om deze stoofpotten.

Kijk maar eens op de foto hiernaast. Deze foto is gemaakt op een Hongaarse markt in Budapest. In plaats van onze Hollandse snacks treffen we vaak de Hongaarse maaltijden aan, de Pörkelts. Één recept hiervoor is er eigenlijk niet. Op internet zult u er vele varianten hiervan aantreffen. Het is eigenlijk een gerecht waar u prima uw koelkast mee kunt opruimen. Alles wat u lekker vindt, kan in de kookpot.

Een ander lekker gerecht is een wat onbekend gerecht maar wel lekker en leuk om te proberen in de tuin. Het is een italiaanse stoofpot, de stoofpot met sinaasappelgremolata.

Deze pagina zullen we telkens aanvullen met nieuwe recepten. Mocht u zelf een heerlijk recept hebben, laat het ons weten en dan plaatsen we deze op één van deze pagina's. Ter culinair vermaak van ons allen.
Buitenkoken op de markt
Op de beurs in Hardenberg kregen we van Emma een, naar het schijnt en lijkt, een heerlijk stoofpot recept. Met name de toevoeging van stoofperen in de stoofpot trok onze aandacht. We zijn heel benieuwd naar de geur en met name naar de smaak. Door te klikken op volgende link, runderstoofpot met stoofperen,  komt u in het bezit van het recept. Lees voor de Dutch Oven uw kookketel. Ook in deze ketels is het prima te maken. Succes en smullen maar.

Elseline Prins bedankt voor de mooie foto!
Jansen & Jansen Buitenkoken
Terug naar de inhoud