Welke buitenkook producten? - Jansen & Jansen Buitenkoken

Buitenkoken is een beleving!
 Jansen & Jansen Buitenkoken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welke buitenkook producten?

Buitenkoken? Zo doe je dat!
U heeft besloten om buiten te gaan koken en wilt hiervoor spullen aanschaffen. Maar welke producten heeft u dan nodig?

In hoofdlijnen zijn er twee richtingen te onder scheiden. Koken met een driepoot of koken met een kookkachel. Beide methoden hebben hun voor en nadelen. U heeft hierover kunnen lezen op onze pagina "Buitenkoken? Zo doe je dat!". Als u een keuze maakt voor een driepoot vindt u op onze webpagina "Driepoten" een ruim assortiment van verschillende driepoten. Kiest u ervoor om te koken met een kookkachel dan kunt u terecht op de pagina "Kookkachels".


Nadat u gekozen heeft voor de driepoot of de kookkachel komt de keuze voor het formaat naar voren. Dit hangt grotendeels af van de maximale grote van de groep waarvoor u de kookspullen wilt gebruiken. Bedenk altijd dat je in een grotere ketel wel voor minder mensen kunt koken maar in een kleine ketel nooit voor meer mensen. Hou de keuze voor een ketel daarom ruim aan.

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht waarin u een link vindt tussen het aantal personen naar de grote van de kookketel. Van de grote van de kookketel kunt u zien welke driepoot of kookkachel er het beste bijpast. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt voor de grote van de kookkachel dan kunt eventueel een bijpassende paellapan, wokpan of grillplaat uitzoeken.
Aantal personen:Minimale grootte Kookketel
Diameter kookkachel:
Minimale lengte driepoot:
- 0 t/m 4 personen
6 liter ketel of 8 liter ketel31 cm doorsneealle driepoten
- 5 t/m 8 personen13 liter ketel36 cm doorsneealle driepoten
- 8 t/m 16 personen20 liter ketel39 cm doorsneevanaf een lengte van 1,60 meter
- 16 t/m 25 personen30 liter ketel42 cm doorsneevanaf een lengte van 1,60 meter
Is uw keuze gevallen op een driepoot dan is de vraag of u beschikt over een vuurplaats of dat u deze nog wilt aanleggen. Een driepoot kunt u rechtstreeks op de vuurplaats plaatsen. Heeft u geen vuurplaats dan is het aanschaffen van een vuurschaal handig. Zo houdt u uw terras netjes. In onze webshop hebben wij verschillen vuurschalen met verschillende afmetingen. Aan u de keus!

Verder vindt u onder de accessoires nog verschillende bijpassende producten. Van tafelketels, het vroegere bord op tafel wat nu vaak als sauskommen wordt gebruikt, tot en met verschillende opscheplepels in bijpassende emaille stijl. Vergeet de aanschaf van een houten lepel nooit. We hebben deze op verschillende lengtes afhankelijk van de grote van uw ketel waarin u wilt roeren. Roerlepels van deze lengte vindt u niet in de Nederlandse winkels. Deze zijn veel te kort en niet geschikt om te roeren in de kookketels.
info@jansenjansenbuitenkoken.nl Jansen & Jansen Buitenkoken Dorpsstraat 1, Windesheim Tel: 06-42227592
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu