Onderhoud - Jansen & Jansen Buitenkoken

Buitenkoken is een beleving!
 Jansen & Jansen Buitenkoken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderhoud

Buitenkoken? Zo doe je dat!
Tenslotte nog iets over het onderhoud van uw spullen. Kookkachels, driepoten, ketels en de overige spullen blijven het langste goed als u ze na gebruik netjes schoonmaakt en droog opbergt. Dat hoeft zeker niet verwarmd maar laat uw spullen nooit buiten staan onderhevig aan de weersomstandigheden hier in Nederland.

Emaille is glas. En glas kan breken. Laat uw geƫmailleerde spullen daarom niet vallen omdat de kans is groot dat er stukjes emaille afbarsten. Op zich kan dit geen kwaad voor zover u met het beschadigde gedeelte niet kookt. Dus een randje wat beschadigd is, geeft geen problemen. Het komt voor dat bij het scharnierpunt tussen de ketel en hengsel zich roest vormt. Hou dit schoon en smeer hier eventueel een beetje vaseline aan om verder roesten te voorkomen.

De geverfde kachels kunnen naar verloop van tijd gaan roesten als ze toch met vocht in aanraking zijn gekomen. Geen probleem, even met een stalen schuursponsje de roest verwijderen en overspuiten met hittebestendige kachelverf welke te koop is in elke bouwmarkt. Ook aan het einde van het seizoen alles schoon, droog en bijgespoten opbergen. Zo blijven u spullen mooi.

Mocht uw ketel, bakplaat, paellapan of wokpan toch aangebrand zijn dan kunt u ze het beste een nachtje laten weken in een sopje. De volgende dag kunt u de restanten makkelijk verwijderen. Pas op met uw kleren want de bodem van de pannen en ketels zijn zwart van het roet.

Wij hopen u met deze pagina wat handvaten te hebben gegeven voor het maken van een goede keuze en wensen u alvast veel kookplezier en gezelligheid.
info@jansenjansenbuitenkoken.nl Jansen & Jansen Buitenkoken Dorpsstraat 1, Windesheim Tel: 06-42227592
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu